EKONOMIKSI MENAXHERIAL PDF

Posted In Sex

Mesimecom · @mesime24com. Kosova. mesimecom. Joined July Tweets. © Twitter; About · Help Center · Terms · Privacy. Ekonomiksi Menaxherial Florentina [PDF] [EPUB] Formular P R Syllabus T L Nd S Ekonomiksi Menaxherial[FREE]. Book file PDF easily for everyone and every device. You can download and.

Author: Nalrajas Mujora
Country: Bolivia
Language: English (Spanish)
Genre: Relationship
Published (Last): 16 September 2016
Pages: 248
PDF File Size: 11.70 Mb
ePub File Size: 7.51 Mb
ISBN: 300-4-80452-903-3
Downloads: 33189
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Meztigor

Kontabiliteti menaxherial perkufizohet si nje proces identifikimi, matjeakumulimi, analizimi, pergatitjeinterpretimi dhe komunikimi te informacionit financiare Ndrtuesit e ormaneve, ndrtuesit e shtpive, shrbimet dentale dhe medicinaleFirmat prodhuese menxherial firmave shrbyeseProduktet dhe shrbimet unike prkundrejt atyre t standardizuara Disa kompani mund t bjn shum njsi identike t t njjtit produkt.

Shuma aktuale e nxitsit t prdorur duhet t mblidhet dhe regjistrohet. Kontabiliteti Menaxherial Pjesa e pare MSc.

Katr matset e nivelit t veprimtaris: Vlera monetare e materialeve t drejtprdrejta ose kostojaSetting Up the Cost Accounting System Niveli i veprimatris duhet t parashikohet pr vitin e ardhshm pr t llogaritur normn e paracaktuar t shpenzimeve indirekte. Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostos4Prmbledhja e rrjedhs s kostos pr mallrat e prfunduara. Prshkrim i prgjithshm3Punve u ngarkohen kosto indirekte me nj norm t paracaktuar t shpenzimeve indirekte.

  BORCHARDT SAHURE PDF

Kostot akumulohen sipas puns n nj sistem t prodhimit me porosi. Faktort nxits m t prdorur menaxheriial Prshkrim i prgjithshm Karta e kohsSistemi i caktimit t kostos pr punn me porosi: Prdorimi i njohurive financiare pr t ekonmiksi vendime t Krkesa vjetore e kompanis pr Produktin Alfa sht 50, njsi. Ort e makineris 5. Rishikim i Java e parJava e par -? Dokumentet e burimit mund t dizajnohen n mnyr q t furnizojn me informata q mund t prdoren pr qllime t shumfishta. Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostos4Prmbledhja e rrjedhjes s kostove t prodhimit pr kompanin All SignsCaktimi i kostos pr punn me porosi: Kompania prdor sistemin standard menaxhetial marxhinal t kostove dhe Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostosKostot dhe veprimtaria e shpenzimeve indirekte t departamentit5Norma e shp.

A. Mancellari – Ekonomiksi Menaxherial

ekonomiosi Prshkrim i prgjithshmFormulari i kostos pr punt me porosiSistemi i caktimit t kostos pr punn me porosi: Vlera monetare e puns s drejtprdrejt 4. Caktimi aktual i kostosCaktimi normal i kostosNdrtimi i sistemit t kontabilitetit t kostos Ngarkimi i kostos ndodh pasi q kostot t jen akumuluar dhe matur.

Prshkrimi specifik i rrjedhjes s menaxheerial e t ArdhuraveCaktimi i kostos pr punn me porosi: Ort e puns s drejtprdrejt3. Totali i kostove t prodhimit t njsive pjestohet me numrin e njsive pr t prcaktuar koston pr njsi. Prshkrim i prgjithshmVshtrim i prgjithshm i sistemit t caktimit t kostos3Firmat q veprojn n industrit e puns me porosi, prodhojn nj shumllojshmri produktesh ose punsh, q jan zakonisht krejt t dallueshme nga njra-tjetra.

  GUARIANTHE AURANTIACA PDF

Kontabiliteti Menaxherial k5

Shpenzime indirekte t puns Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostosPrmbledhja e rrjedhjes s kostos s puns s drejtprdrejta. Nj kosto direkte sht ajo kosto e cila mund t evidentohet Documents. Ekohomiksi n Kontabilitetin Menaxherial dhe mjedisi? Kontabiliteti menaxherial kundrejt kontabilitetit financiar Kostot totale t prodhimit pr punn pjestohen me numrin e njsive t prodhuara pr t llogaritur koston pr njsi.

Kostot pr njsi n firmat prodhuese prdoren pr: Mbledhja e t gjith formularve t kostos s puns prcakton dokumentin stoqet e gjysmprodukteve.

Ekonomiksi Menaxherial Florentina

Prshkrim i prgjithshmFormulari i krkess s materialeveSistemi i caktimit t kostos pr punn me porosi: Ksaj i referohemi si sistemi i vendosjes s kostos pr punn. Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostosPrmbledhja e rrjedhjes s kostos indirekte.

Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostosPrmbledhja e rrjedhjes s kostos s materialeve t drejtprdrejta. Kontabiliteti Menaxherial k5 Download Report.